Tehokasta logistiikkaa - Kehitämme toimintojamme

Meillä Kirjavälityksessä työskentelee yhteensä liki 190 henkilöä. Niin kirjoja kuin muitakin tuotteita vastaanotetaan, varastoidaan, kerätään tilauksiin, muovitetaan biomuovilla, tarroitetaan, niputetaan, paketoidaan ja lähetetään asiakkaille – digitaalisia tuotteita unohtamatta.

Avuksi käsipareille ja aivotyöskentelyyn tarvitaan myös automaatiota. Työtavat ovat muuttuneet yli satavuotisen historiamme aikana, eikä kehitys pysähdy.

Keräilyä tehostamme uudella Devocan käsipääteratkaisulla. Keräilijän ranteessa olevan puhelimen sovellus ohjaa keräilijää yhdessä kuulokkeiden kanssa. Puettava ratkaisu vapauttaa kädet ja katseen itse työhön.

Automaattinen lajittelija, uusi pakkauslinjasto ja muovituskone

Meillä on käytössämme Suomen ainoa kirjalajittelija. Sen 340-metrisen kuljettimen 730 alustalle syötetään kirjatilauksia tuhansia päivässä. Kirjat liukuvat 46 pakkauspisteelle toiminnanohjausohjelmiston ohjaamana, kukin oikeaan tilaukseen yhdistyen. Pakkaajamme täyttävät kirjat laatikoihin ja käyttävät tarvittaessa tuotteiden suojaamiseen kierrätettyä pahvipehmustetta.

Vieressä toimii uusi, tällä hetkellä verkkokaupan tilauksiin keskittyvä pakkauslinjastomme. Lähetykset on lajiteltu kuluttajalähetyksittäin hyllystöön tai rullakoihin, mistä pakkaajat asettavat ne linjastolle sopivaan laatikkoon. Kuljetinlinja vie paketin pakkausautomaatin uumeniin suljettavaksi oikeanlaisella kannella. Osoitetarra vielä päälle ja paketti on valmis kuljetukseen.

Tänä keväänä meillä on otettu käyttöön myös uusi muovituskone ja muovin taittelukone. Kirjastot voivat tilata meiltä muovituksen, johon käytämme biomuovia. Uudella koneella saamme entistä nopeammin kirjat lähetyskuntoon Suomen satojen yleisten kirjastojen tilauksiin.